EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se danas u Strugi na Prespa forumu sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i ponovio poziv da međunarodna zajednica osudi ponašanje Srbije u vezi sa hapšenjem trojice kosovskih policajaca.

“Kurti i Milanović su razgovarali o dešavanjima na Kosovu, situaciji posle izbora 23. aprila i agresivnom delovanju Srbije pre samo nekoliko dana na Kosovu. Premijer Kurti je rekao da je Srbija narušila suverenitet i teritorijalni integritet Kosova kada je otela tri kosovska policajca sa teritorije Kosova”, navodi se u saopštenju Kurtijevog kabineta.

Kako se dodaje, Kurti je ocenio da ovakvo ponašanje Srbije, “u trenutku kada je deeskalacija situacije na severu zajednički cilj”, treba da bude osuđeno od celog međunarodnog faktora.

– Svi treba da se založe da policajci odmah i bezuslovno da budu pušteni na slobodu – rekao je Kurti.

U saopštenju se dodaje da su Kurti i Milanović o odličnim bilateralnim odnosima i o potencijalnim oblastima njihovog produbljivanja.

“Premijer Kurti zahvalio je predsedniku Milanoviću na kontinuiranoj podršci koju Hrvatska daje Kosovu, kao važnom doprinosiocu regionalnog mira i bezbednosti, kao i na snažnoj podršci u međunarodnoj areni”, dodaje se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here