EPA-EFE/OLIVIER HOSLET
Aljbin Kurti

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je nakon sastanka sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom da je spreman da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, prenosi Reporteri.

Kurti je istakao da je Kosovo “konstruktivna strana” u dijalogu i da je posvećeno pravno obavezujućim sporazumima koji se fokusiraju na međusobno priznavanje.

– Premijer Kosova je rekao da je spreman da se odazove pozivima na sastanke lidera “ako postoji volja srpske strane” i dodao da pozdravlja blisku koordinaciju između Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država u ovom važnom procesu – navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali ministar spoljnih poslova Donika Gervala i evropski komesar za dijalog Miroslav Lajčak.

Peter Stano je u subotu rekao da će se naredni sastanak na nivou glavnih tehničkih pregovarača održati u Briselu 22. februara, čiji će domaćin biti specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak.

Ova runda sastanaka će poslužiti za nastavak razgovora u vezi sa primenom do sada postignutih sporazuma i narednim koracima u normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije“, rekao je Stano.

Poslednji sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera bio je prošlog leta, podseća Reporteri.

4 COMMENTS

  1. Spreman, samo sto mu to Briselova komandatura naredila. Dobro zvuci na prvi pogled. Ali sta stoji iza toga. Prazna prica i mnogo agresije protiv srpskog naroda na Kosovo. Da mu je samo nekako nagovoriti komisije da ga jos bolje naoruzavaju, jer se nalazi ugrozenim pod srpsko-ruskim agresorima. Plitko ali moze da upali, zar ne?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here