Kurti: U novembru počinjemo da rešavamo pitanje taksi

Vestionline, Tanjug
EPA/GEORGI LICOVSKI

Aljbin Kurti potvrdio je za „Jedan“ BHT1 da bi u novembru mogao preuzeti funkciju premijera Kosova, a nakon toga početi da rešava pitanja koja se tiču taksi.

U tom je smislu najavio direktne razgovore Prištine i Sarajeva, uz napomenu da nova kosovska vlada nikada neće staviti „Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u istu rečenicu“, dok je za pregovore između Beograda i Prištine rekao da bi mogli da počnu i pre izbora u Srbiji naredne godine.

– Mi ćemo stupiti u direktne razgovore sa Sarajevom i na taj način ćemo naći najbolje rešenje za saradnju naše dve države. Sa našim stručnjacima i ekspertima u ekonomiji i stručnjacima međunarodnog prava i međunarodnih odnosa pokušaćemo naći kreativno rešenje. Nije dobro da sve ispričamo zbog toga što ne znamo detalje kakva bi mogla biti ta saradnja, ali saradnje između Prištine i Sarajeva mora biti – kazao je Kurti.

4 KOMENTARA

  1. Samo pozvati Putima u pomoc da stacionora 50.hiljade vojnika u Kursumliju i jenu Raketu S.600 i Srbija je zavrsila poso u vezi Kosova .Sve dok se to ne desi bice Srbija olupirana jos hiljadu godina.Pa vi cekajte.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime