EPA-EFE/Kenzo Tribouillard
Aljbin Kurti

Srpska lista saopštila je da se nakon javnih pretnji sprovodi najstrašniji pritisak na srpski narod i članove Srpske liste od strane režima Aljbina Kurtija.

Nakon javnih pretnji da će srpski narod i članovi Srpske liste “platiti i patiti” na Kosovu se sprovodi najstrašniji pritisak na naš narod i članove Srpske liste od strane režima Aljbina Kurtija, saopšteno je iz te stranke.

“Nakon što su prebijeni mladići u Gračanici, neosnovano uhapšena trojica Srba rano jutros su na porodične kuće Srđana Ristića u Ranilugu direktora predškolske ustanove “Pčelica Maja”, Vladice Aritonovića zamenika gradonačelnika Raniluga i Zorana Ristića direktora Centra za socijalni rad iz Raniluga bačene eksplozivne naprave”, navode iz Srpske liste.

Kako dodaju, pukom srećom u ova tri esktremistička napada niko nije poginuo niti povređen iako je materijalna šteta ogromna.

“U trenutku ovih užasnih napada u kućama su bile čitave porodice, pa čak i deca. Očigledno je da javno izrečena pretnja od strane Aljbina Kurtija predstavlja poziv ekstremistima za konačni obračun sa srpskim narodom i Srpskom listom, te da su ovi napadi deo šireg plana progona srpskog naroda sa ovih prostora. Napadom na predstavnike naroda i ugledne srpske porodice šalje se poruka svim Srbima da ne planiraju svoj život na ovim prostorima, odnosno da moraju da što pre napuste Kosovo i Metohiju jer su na meti oni i njihove porodice”, poručili su iz Srpske liste.

Kako se u saopštenju dodaje, imajući u vidu da režim Aljbina Kurtija koristi institucije za obračun sa Srbima Srpska lista zahteva da međunarodne vojne snage, Kfor ali i Euleks u skladu sa svojim mandatom stanu u zaštitu srpskog naroda, koji ne može da izdrži pritiske režima u Prištini.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here