Tanjug
Emir Kusturica

Poznati srpski režiser Emir Kusturica istakao je da je hrvatska vojna akcija “Oluja” bila vojna operacija uperena protiv srpskog naroda i pretvorena u najveće etničko čišćenje od kraja Drugog svetskog rata, i ukazao da, nažalost, i dalje živi večna laž da su Srbi sami sebe samoočistili.

Kusturica u autorskom tekstu za “Večernje novosti” navodi da je to bila akcija hrvatske vojno-policijske “udruge” i privatne američke vojne kompanije “Martin Lokhed”, koju su zapadni medijski intelektualci nazvali “etničkim samoočišćenjem”.

“Nismo tada ni sanjali da su medijski intelektualci u Zapadnoj Evropi, nazivajući tu akciju etničkim samočišćenjem, naglašavajući kako je srpski narod odlučio da napusti teritoriju Hrvatske, započeli novi vek sa namerom da se preko slomljene kičme jednog naroda nastavi krstaški pohod iz srednjeg veka, u bližoj istoriji nazvan ‘Drang nah Osten’ (prodor na Istok)”, piše Kusturica.

Kusturica ističe da se poslednji čin pogroma nad Srbima desio pred našim očima u savremenoj Hrvatskoj, za koju tamošnji “umereni” političari kažu da nema veze sa “Pavelićevom Nezavisnom” (Nezavisnom Državom Hrvatskom).

On predlaže da se u srpski diplomatski jezik uvrstili pojam “večne laži”, čime bi u sve vrste javnih komunikacija uveli anatemu svih koji umanjuju srpske žrtve od Drugog svetskog rata, Jasenovca, Jadovna, Gradine ili Srbima kače “etničko samoočišćenje”.

“Jer, ako je u ‘Oluji’ Hrvatska postala monoetnička ‘građanska’ država, koja je počistila više stotina hiljada ljudskih duša, koji to savesni Srbin ili Hrvat može da izgovori večnu laž da je Pavelićeva ustašija uništila ‘ne više od 100.000 ljudi’?”, pita Kusturica.

On kaže da nekada misli da pravu slika odnosa “velikih” zapadnih sila prema Srbima pokazuje stanje posle “Oluje” u Krajini, odakle su etnički počišćeni Srbi, a njihov vođa Milan Martić optužen za etničko čišćenje.

“U budućnosti neće biti ‘Oluja’ u Hrvatskoj, ali ima još teritorija gde žive Srbi. Oluja će biti sve dok neka sila sa Istoka ne preseče krstaški pohod ‘Drang nah Osten’ (prodor na Istok), davno započet”, ocenio je Kusturica.

5 COMMENTS

  1. Vecne lazi, to smesno sto vi kazete! A isto i vi puno lazete Emire! Oces da postanes veci srbin od Vucica! to ne moze tako Emire, ni ti nisi bolji! Da vidim oce li Redakcija Vesti da ovo cenzurise!

  2. Bravo KUSTURICA !!!! VECNE LAZI ,vecne lazi treba svaki SRBIN izgovoriti glasno svako jutro kad se probudi.

  3. Lepo receno gospodine Kusturica. Dusmani bez obraza mogu vecno da lazu ali mi imamo vecne zrtve i dokumente koje govore o istini njihovog zla. Zato moramo imati svoj Jad Vasem i obelezavati sva mesta nama dostupna gde su Srbi, Romi i Jevreji muceni i neljudski ubijani tokom Drugog svetskog rata. Takodje je vreme da se otvori muzej “Oluje” da se nikad ne zaboravi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here