Ružičasti kvarc je varijetet kvarca se najčešće koristi za izradu nakita. Najčešće je bezobličan ali se može naći i u obliku kristala. Uprkos svom imenu može da se pronađe u spektru boja od ružičaste do boje breskve, koje mu daju titanijum i mangana.

Ovaj kamen je svoje ime dobio po svojoj lepoj ružičastoj boji i grčkoj reči hyalos što znači staklo.

Veruje se da je u antičko doba ružičasti kvarc stitzao iz rudnika u Indiji, Šri Lanki i planini Ural u Rusiji u Rim. Danas on dolazi i brazilske države Minas Žerais, sa Madagaskara, iz Južne Afrike, i delova SAD-a-

U rimsko doba, a možda i pre, korišćen je za izradu pečlata. Bio je prilagođen ljudskoj potrebi. Brojni sačuvani primerci govore o njegovoj upotrebi kod dekorativnog rezbarenja i ukrašavanja.

Drevni narodi su verovali da je ružičasti kvarc lekovit kamen dok su ga stari Rimljani upotrebljavali u medicinske svrhe.

Pojedinačni kristali ružičastog kvarca izuzetno su retki. Ružičasti kvarc se često koristi za izradu različitih vrsta intalja što znači pečat – dragi ili poludragi kamen ukrašen udubljenim motivima.

Kvarc se sastoji od silicijuma i kiseonika koji spadaju u najrasprostranjenije elemente na Zemlji.

Svi varijeteti kvarca skloni su pucanju te se njima mora rukovati veoma pažljivo.

Ružičasti kvarc se prodaje i pod imenom kamen ljubavi zato što šalje jake vibracije ljubavi, sreće, topline i emocionalnog zdravlja. Poseduje energiju vezanu za srčanu čakru.Ovo je kamen koji bi trebalo da posedujete ako želite ljubavnu energiju koja će pomoći vama, ali i onima sa kojima ste bliski. Ne zove se bez razloga kamen ljubavi!

Ružičasti kvarc je takođe veoma moćan kada je u pitanju zdravstvena zaštita. On ima umirujući efekat na osobu koja ga nosi, tako da možete očekivati da se osećate smirenije čak i kada se suočavate sa teškim ljudima i situacijama.

Rozenkvarc vas ojačava u pokušajima da se bavite ličnim traumama i stresom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here