Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak izjavio je danas da je na sastanku sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem čuo njegove komentare o implementaciji evropskog predloga za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

”Pošto smo dobili povratne informacije od obe strane, završavamo pripreme uoči sastanka u Ohridu u subotu”, napisao je Lajčak na Tviteru.

On je ranije danas rekao da Zajednica srpskih opština (ZSO) na KiM mora biti formira i da bez toga nema dogovora.

Specijalni izaslanik EU je boravio u poseti Prištini, nakon čega je došao u Beograd, gde se sastao sa predsednikom Vučićem.

3 COMMENTS

  1. Isto kao do sada ne odustaju od lopovluka i podvala i praznih prica nasilnog pritiska i ucjena i otimanja dijela teritorije jedne medju narodne priznate Drzave sa agresijom Nato razaranjem ubijanjem neduznog naroda nisu mogli postici pravno otimanje teritorije pa sada na ovako brezobrazan nacim primoravaju Srbiju na kapitulaciju dok na drugoj strani puna im usta teritorijalnog intrigretiteta Ukrajine daju toliko oruzje pare izdrzavaju tolike izbjeglice ovdje u EU napravili skup i tezak zivot do sada nikad nevidjeno licemerje

  2. Pa lepo Miroslave. Malo Beograd, pa Ohrid, razgovori, plata ide…bas te briga…sta ce sa Srbima na Kosovu da bude.

  3. Znači ubedili ste Kurtija da formira ZSO, pa se pripremate za dogovor o ostalim pitanjima ? A zašto Kurti onda daje izjave da ZSO neće biti formirana??? Kako ste zamislili taj sastanak u Ohridu? U redu je da tražite rešenje, ali je bezobrazno da se tako igrate sa inteligencijom Srba !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here