Lajčak nije rekao da BiH ne može da opstane

0

Ambasada Slovačke u Sarajevu demantovala da je Miroslav Lajčak rekao da BiH ne može da opstane kao država
 

Nikolić je juče razgovarao sa Lajčakom, koji je i bivši visoki predstavnik u BiH. Posle sastanka je izdato saopštenje iz kabineta predsednika Srbije u kojem se navodi da se Lajčak složio sa stavom Nikolića, što je izazvalo veliku buru u javnosti.

 

Tomislav Nikolić je, kako je saopšteno, rekao da Srbija ne narušava odnose u BiH, ali da ne može učiniti ništa kako bi ta zemlja postala funkcionalna.

 

U saopštenju se navodi da se Lajčak "saglasio s predsednikom Srbije da nema mesta za optimizam što se tiče funkcionalnosti BiH".

 

Ambasada Slovačke u BiH uputila je demanti u kojem se navodi da Lajčak nikada nije rekao da smatra da BiH nije funkcionalna zemlja i da ne može opstati.

 

"Stav koji dugo i konzistentno zastupa ministar inostranih i evropskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak potpuno je poznat, temelji se na podršci suverenitetu, teritorijalnom integritetu i teritorijalnoj celovitosti BiH, te podršci procesima modernizacije i integracije", navodi se u saopštenju amabsade Slovačke.

 

Te stavove je, kako se dodaje, veoma jasno predstavio ministar Lajčak i u ragovoru s predsednikom Srbije, kao i na drugim sastancima u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here