EPA/Martin Divisek
Miroslav Lajčak

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izrazio je razočaranje zbog sinoćne odluke kosovske vlade kojom se zabranjuje ulazak srpske robe na čijoj deklaraciji ne piše “Republika Kosovo“.

Lajčak je na svom Tviter nalogu napisao da takve jednostrane akcije narušavaju nastavak dijaloga i da ih zato treba odmah ukloniti.

– Kao što smo uvek govorili, očekujemo da obe strane u dijalogu primenjuju i poštuju ranije sporazume – poručio je Lajčak.

4 COMMENTS

  1. Ali, obavezno se naglasava da “obe strane postuju ranije sporazume”…Zasto Srbija pristaje na takva ponizenja?
    Vucicu, pocni konacno da radis u interesuje Srbije i ne izlazi ni milimetar iz okvira rezolucije 1244 SBUN, koja je obavezujuca za sve.
    To ti je obaveza kao,Predsednika, na zalost, Republike Srbije!!!

  2. Kad je sanoproglasena “drzava”.Kosovo* u pitanju, EU godinama izrazavaju zabrinutost za poteze Pristine, a onda se na to zaboravi do novog nepostovanja dogovora od strane Pristine, pa ponovo izrazavanje “zabrinutosti” i sve tako u krug do danas. A kada je Srbija bila ta koja nije postovala dogovore, njoj su od strane EU i USA ili uvodjene sankcije, ili je bila bombardovana. Ako to nisu dvostruki arsini, onda ne znam sta su.

  3. Ako se več pravimo ludi, i ja sam iznenađen i razočaran!Međutim, zaboravio je da upozori Srbiju, da ne reaguje prekomerno, da ne bi podignula tenzije!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here