Tanjug
Miroslav Lajčak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak saopštio je da sastanak sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine koji je održan prethodne nedelje, vidi kao poslednju rundu razgovora o pitanju dinara, ali je ponovio da je spreman da sazove još jedan sastanak na tu temu, pod uslovom da strane pokažu istinsku spremnost da postignu dogovor.

Lajčak je na Fejsbuku, sumirajuću proteklu nedelju, naveo da je ugostio glavne pregovarače Beograda i Prištine “na onome što vidim kao poslednju rundu razgovora o uredbi Centralne banke Kosova”.

– Nažalost, dogovor nije postignut i nejasno je kako će to uticati na svakodnevni život zajednica koje su pogođene na Kosovu. Ostajem spreman da budem domaćin još jednog sastanka na ovu temu pod uslovom da strane pokažu istinsku spremnost da postignu dogovor – poručio je Lajčak.

On je dodao da je tokom razgovora dobio “šokantnu vest o pokušaju atentata” na slovačkog premijera Roberta Fica.

Najoštrije je osudio taj “gnusni napad” i poželeo brz oporavak Ficu.

Lajčak je naveo da je tokom protekle nedelje boravio i u Helsinkiju radi političkih konsultacija u finskom Ministarstvu spoljnih poslova i istakao da je imao veoma dobru diskusiju o nizu strateških pitanja sa finskim predsednikom Aleksandrom Stubom, kao i radni ručak sa balkanskim stručnjacima, ne samo iz Finske, već i iz Danske, Švedske i Norveške.

Naveo je i da je boravio u Podgorici, na tradicionalnom godišnjem EU regionalnom skupu, na kojem su se okupili zvaničnici EU koji se bave Zapadnim Balkanom.

2 COMMENTS

 1. ЉУДИ ШТА ЈЕ ОВО
  ПОКУШАВАЈУ ДА УКИНУ ДИНАР
  ЛЕГАЛНУ ВАЛУТУ НАВТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ Р1244УН
  албанци УВОДЕ ЕВРО ЗА КОЈИ НЕМАЈУ ОДОБРЕЊЕ ЕЦБ
  ЕВРОПСКЕ ЦЕНТРАЛНЕ БАНКЕ
  О ЧЕМУ ДА РАЗГОВАРАМО

  🇷🇺☦️🇷🇺

 2. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ.. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here