Žarko Marković
Miroslav Lajčak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak izjavio je danas da je sa predstavnicima kabineta nemačkog kancelara Olafa Šolca i nemačkog ministarstva spoljnih poslova razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, kao i o situaciji na Zapadnom Balkanu.

”Veoma korisni sastanci u Berlinu danas. Sa sagovornicima iz kabineta kancelara i ministarstva spoljnih poslova razgovarao sam o stanju dijaloga, kao i o situaciji na Zapadnom Balkanu i šire. Radujemo se nastavku naše bliske saradnje”, napisao je Lajčak na svom nalogu na mreži Iks.

Prethodno je, nakon sastanka sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem, najavio da će narednih dana sazvati sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu.

2 COMMENTS

  1. Pristrasnost vodjenja dijaloga u korist jedne strane u ovom slucaju u korist lazne drzave kosovo koja nikada nije postojala kao drzava niti ce kad postojati agresijom na Srbiju privremeno je otet dio teritorije Srbije sada isti ti ucesnici otimanja dijela teritorije Srbije hoce nasilno da menjaju granice u Evropi nepostuju povelju UN zato je dijalog propao ali se ne odustaje od ucene Srbije pod takodje laznim dijalogom nametanje resenja u korist jedne strane ne mozemo nazvati dijalog,,,,,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here