Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak izjavio je da je započeo misiju sastanaka sa zemljama Evropske unije koje ne priznaju Kosovo, da ih ubedi da prihvate predlog Unije za KiM.

On je za Kljan Kosova rekao da sa tim zemljama pregovara da usvoje “evropski predlog”, kao i da postoje pozitivne poruke da četiri od pet ovih zemalja vide da je važno da “proces donese rezultate”.

– Sastao sam se sa predstavnicima četiri od pet zemalja u poslednja dva dana da razgovaramo o ovom predlogu. Sastao sam se sa ministrom spoljnih poslova Španije, Slovačke i Kipra, sa specijalnim izaslanikom Grčke i sastaću se sa ministrom spoljnih poslova Rumunije. Ove zemlje veoma pomno prate proces, jer je pitanje Srbije i Kosova regionalno pitanje – rekao je Lajčak.

5 COMMENTS

  1. Zaradijo si milijone na nesreci ovih naroda,30 god.ti zamajavas sve nas,odlazi covece,ako neces milom onda srbija da pokrene opoziv doticnog.

  2. Može cela EU da prizna lažnu državu Kosovo koja je ustvari okupirani deo Srbije. Možete da taj deo teritorije anektirate – imate Hitlerovo iskustvo sa aneksijama teritorija u Evropi pred WW II. Ali ono što ne možete to je da ubedite Srbe da Kosovo nije Srbija !

  3. Sva zapadna evropa do devedesetih nije znala gde su i kako se zovu YU republike.
    Poslije devedesetih kad su zartili bolje su poznavali nego ja republike,gradove ,pa čak i sela.
    1984 kad je počela Sarajevska olimpijada mnogi,nemci odnosno zapadni evropljani su
    me pitali gde je to Sarajevo.A kako kažem sada su medijski upoznali bolje od mene.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here