Lakše priznavanje diploma iz dijaspore

0

Ministar za dijasporu Srbije: Srđan Srećković
 

To, valjda, znači da ako diplomirate na Oksfordu, Kembridžu, Harvardu, Sorboni ili nekoj sličnoj obrazovnoj ustanovi, možda ćete ubuduće moći time da se pohvalite i da dobijete svedočanstvo da imate neku školu koja se priznaje i u Srbiji.

 

"Predlozi Ministarstva za dijasporu u okviru Akcionog plana su: olakšavanje nostrifikacije diploma pripadnika dijaspore i olakšavanje priznavanja kvalifikacija i licenciranje dozvola za rad stručnjaka iz dijaspore i radnog iskustva stečenih u inostranstvu", podseća se u saopštenju i dodaje da je jedan od ciljeva Nacionalne strategije stvaranje uslova za povratak pripadnika dijaspore u Republiku Srbiju.

 

Ovim povodom, ministar za dijasporu Srđan Srećković istakao je da povratak mladih stručnjaka iz inostranstva i sprečavanje "odliva mozgova" predstavljaju jedan od prioriteta Ministarstva u narednom periodu.

 

"Naši ljudi koji žive u inostranstvu neposredno su uključeni u moderan, evropski način razmišljanja, te predstavljaju svojevrstan kapital u razvoju domaće ekonomije i završetka procesa tranzicije, a njihovo angažovanje u tom smislu je od vitalne je važnosti za razvoj Srbije", naglasio je Srećković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here