EPA
Jair Lapid

Premijer Izraela Jair Lapid izjavio je danas da su otmičari na okupiranoj Zapadnoj obali oteli telo jednog izraelskog tinejdžera, čiji je otac video kako ga odnose u kritičnom stanju iz bolnice.

Izraelska vojska je saopštila da je Tiran Fero, izraelski Druz, u utorak doživeo saobraćajnu nesreću na severu Zapadne obale.

Lapid je rekao da su, sudeći svedočenju porodice, otmičari ušli u bolnicu i “dete koje se borilo za život isključili sa aparata i oteli njegovo telo”.

Izraelski lider je zapretio da će otmičari platiti visoku cenu ako telo 17-godišnjaka ne bude vraćeno.

Fero je zadobio teške povrede i hospitalizovan je u gradu Dženinu, odakle je otet, kako kaže njegov otac Hosam Feron.

On je, za izraelski radio, izjavio da je video sina kako diše pre nego što je isključen sa aparata i otet. Otac traži da mu se vrati sin, koji je, kako tvrdi, preminuo posle otmice.

Lokalni izvori su izjavili za Frans pres da je telo u rukama oružane grupe.

Izraelska vojska je saopštila da je jedna osoba ubijena u saobraćajnoj nesreći, ne pominjući njeno ime, a da je drugi ranjeni civil prenet u Izrael.

U vojnom saopštenju je navedeno da je telo odneto iz bolnice u Dženinu i da se očekuje da bude vraćeno u Izrael.

U sredu popodne nije međutim bilo nikakvih nagoveštaja da će se to desiti, a Palestinci su u Dženinu postavili barikade u očekivanju izraelske racije.

Izraelci i njihovi posmrtni ostaci su ranije korišćeni da osiguraju oslobađenje palestinskih zatvorenika ili tela Palestinaca ubijenih u sukobima.

Gradonačelnik Daliat al-Karmela, izraelsko druskog grada u kojem je živeo Tiran Fero, Rafik Halavi je apelovao lokalne mladiće da ne uzimaju zakon u svoje ruke i da ne pokušavaju da uzmu telo.

Dva kontrolna punkta koja vode do Dženina su danas zatvorena posle bezbedonsne procene. Ta mera je uvedena zbog dve jutrošnje eksplozije na autobuskim stanicama na zapadnom izlazu iz Jerusalima.

U eksplozijama je poginuo je jedan 16-godišnjak, a više od 25 osoba je ranjeno.

Najnovije nasilje izbilo je posle niza ubistava na Zapadnooj obali tokom izraelskih racija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here