EPA/ALI HAIDER
Sergej Lavrov

“Moskva poziva sve zainteresovane strane da izbegnu drastične akcije vezane za incident sa tankerima u Omanskom zalivu”, izjavio je danas ruski ministar spoljniih poslova Sergej Lavrov u intervjuu TASS-u.

– Situacija je alarmantna. Ne bih odmah davao negativne i katastrofalne prognoze – rekao je ruski ministar inostranih poslova.

– Moramo da pozovemo sve strane da se uzdrže i izbegnu drastičnu akciju zasnovanu na istoj logici koju Zapad koristi u mnogim drugim slučajevima, nazvanim “vrlo verovatnim” -naveo je Lavrov.

– Svi oni “vrlo verovatni” i “gotovo sigurni” slučajevi se odnose na pitanja koja su ozbiljna da bi se prema njima odnosilo na jednostavan način – dodao je on

– Ključ za normalizaciju situacije u ovom području je uspostavljanje dijaloga između svih zemalja u Persijskom zalivu – rekao je Lavrov.

– Između arapskih monarhija i Irana uz podršku njihovih suseda, Arapske lige, Organizacije za islamsku saradnju, pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN, Evropske unije – zaključio je ruski šef diplomatije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here