Tanjug
Sergej Lavrov

Konflikt u Ukrajini je isprovocirao Zapad, u to više niko nema nimalo sumnje, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je informisao ministra spoljnih poslova Namibije Pejavalija Mušelengu, s kojim se sastao u Moskvi, o situaciji u Ukrajini, toku specijalne vojne operacije i rešavanje ukrajinskog sukoba.

Lavrov je govorio i o terorističkom napadu u dvorani “Krokus”, ističući da Rusiji nije potrebna pomoć Zapada koji pokazuje dvostruke standarde.

– S jedne strane, siguran sam da ćemo uspeti da izađemo na kraj sa tom istragom, a s druge, nije nama potrebna pomoć koja bi očigledno bila manifestacija dvostrukih standarda i bila usmerena na to da se gura povoljna za Zapad teorija o tome da iza napada stoji DAEŠ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) a da Ukrajina s tim nema nikakve veze. Još jednom kažem: Sami ćemo to rešiti – rekao je Lavrov.

On je ocenio i da je neočekivana spremnost Interpola da pomogne u istrazi u vezi sa napadom.

– Dan posle napada kada se na Zapadu čulo da je odgovoran DAEŠ a ne Ukrajina, odjednom, neočekivano, rukovodstvo Interpola je saopštilo da je spremno da pomogne istragu – rekao je Lavrov i podsetio da sličnih inicijativa nije bilo ranije u nekim slučajevima koji su takođe zahtevali pažnju međunarodne zajednice, kao npr. “Severni tok”.

Podsetimo, šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu porastao do 139.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim “renoom” pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

    • A bre Maki pa stavi barem neki Novi zarez u Taj tekst.Ocajno je monotono svaki put isto Srbija polako ali sigurno ide ka evropi.zivela eu,zivela America bla bla bla..bla.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here