Lavrov: Poslaćemo još jednan humanitarni konvoj u Ukrajinu

0

Rusija planira da pošalje novi konvoj pomoći na istok Ukrajine
 

"Poslali smo juče zvaničan dopis ukrajinskom Ministarstvu spoljnih poslova u kojem smo najavili da nameravamo da pošaljemo još jedan humanitani konvoj", rekao je Lavrov novinarima.

 

"Sigurni smo da će to biti već ove nedelje", kazao je ruski ministar i dodao da je "detaljan spisak tovara" koji prevoze kamioni u tom konvoju dostavljen Kijevu, u zvaničnom dopisu.

 

Lavrov je rekao da se nada da će nesporazumi prilikom upućivanja prvog konvoja, "biti uzeti u obzir i da više neće biti veštačkih kašnjenja".

 

"Želimo da pregovaramo o uslovima za slanje konvoja istim putem, ponovo uz učešće granične službe i ukrajinske carine, što je pre to moguće", kazao je on i dodao da je Rusija spremna na "saradnju sa Crvenim krstom".

 

Prvi ruski humanitarni konvoj, sa oko 1.800 tona pomoći, ušao je u petak u Ukrajinu, bez dozvole ukrajinskih vlasti i potvrde Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

 

Oko 220 kamiona brzo je i bez ikakve kontrole istovarilo pošiljku u Lugansku, uporištu proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, a zatim se vratilo u Rusiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here