EPA/Yuri Kochetkov
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov

Ruske vlasti prenele su Izraelcima diplomatskim kanalima da Iran ne želi eskalaciju, ali je bio prinuđen da odgovori na kršenje međunarodnog prava, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

On je u intervjuu za “Sputnjik”, “Komsomoljsku pravdu” i “Govori Moskva” rekao da smatra da je želja i cilj Izraela da skrene pažnju svetske zajednice sa onoga što se dešava u Gazi na Iran kao nuklearnu pretnju.

– Održani su telefonski kontakti između rukovodstva Rusije i Irana, između naših predstavnika i Izraelaca. Jasno smo shvatili u tim razgovorima i preneli Izraelcima da Iran ne želi eskalaciju. On ne može da ne odgovori na najgrublje kršenje međunarodnog prava i statusa diplomatskog predstavništva, ali ne želi eskalaciju –  rekao je Lavrov.

Takođe je napomenuo da Iran ne poseduje nuklearno oružje.

– Iran nema nuklearno oružje, to je saopštila Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) – naveo je ruski ministar.

3 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. SRBIJA JE NA ZAPADU U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here