Tanjug
Sergej Lavrov

Ukrajina je postala otvoreno teroristička država i Kijev već deset godina teroriše narod Donbasa, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa ambasadorima stranih država posvećenom rešavanju ukrajinskog sukoba.

– Sada je i sama Ukrajina postala otvoreno teroristička država koja deset godina teroriše građane svoje zemlje i van njenih granica – rekao je on.

Lavrov je komentarisao i želju Zapada da natera sve NATO članice da se obavežu da će pomagati Kijevu, kako bi on nastavio da ratuje protiv Rusije.

– Sada dobrovoljnu vojnu pomoć Ukrajini žele da pretvore u obaveznu vojnu pomoć pod okriljem NATO-a, da nateraju sve NATO članice pomoću štapa da se potpišu za obavezno davanje sredstava i oružja režimu u Kijevu – dodao je ruski šef diplomatije.

Podvukao je da se to događa sa jedinom namerom kako bi Ukrajina mogla da nastavi da ratuje protiv Rusije.

Na temu terorističkog napada u “Krokus siti holu” istakao je da u umešanost Ukrajine u mnoge terorističke napade u Rusiji, uključujući i ovaj, više niko ne sumnja.

3 COMMENTS

  1. Nato ima isti recept svrgavanje vlada koje im nijesu u interesu, posticanje ratova, stvaranje teroristickih grupacija i totalno unistavanje drzava za koje od CIA dodiju naredenja.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here