Foto: Tanjug/AP
Branko Lazić

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da povratak u takmičarski ritam neće biti lak, ali da će kako vreme prolazi ekipa biti na onom nivou pre korone.

Crveno-beli su poslednji meč odigrali 2. januara, nakon čega je usledio problem sa koronavirusom koji je “pokosio” ceo tim i stručni štab.

– Dobro sam, počeli smo da treniramo malo, da se vraćamo u trenažni proces i formu. Nije lako posle sedam dana ležanja, ali mislim da kako vreme bude odmicalo da ćemo se vratiti na onaj period pre korone – rekao je Lazić novinarima u hali “Aleksandar Nikolić”.

Lazić je upitan i koliko je period karantina otežavajuća okolnost u pripremi narednih utakmica, jer je pauza trajala skoro tri nedelje.

– Biće teško jer samo sedam dana imali bukvalno strogo mirovanje čak i pored toga što smo bili bez simptoma. Ipak smo morali da mirujemo i nije bilo govora ni o treningu kod kuće, ni ovako i zaista je izuzetno teško posle sedam dana ležanja vratiti se u takmičarski ritam, ali mislim šta da radimo, trenutno je takva situacija svuda i moramo na to da se naviknemo. Bilo je tako i prošle godine i ove, ali mislim da ćemo uspeti da se vratimo i da se izborimo sa tim na kraju – istakao je Lazić.

Košarkaši Crvene zvezde u petak 21 sat gostuju Asvelu u Evroligi.

– Biće izuzetno teško, s obzirom da su oni sinoć izgubili na domaćem terenu i u petak opet igraju na domaćem terenu. Svakako da će odigrati jače i snažnije, tako igraju cele sezone, takva su ekipa, sklopljena, atletska i sa sjajnim pojedincima i svakako će na nama biti da pokušamo da pariramo u tom fizičkom smislu, da budemo što više agresivni i onako kako smo bili ovde u prvoj utakmici, što je na kraju dalo rezultat – poručio je Lazić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here