Lazovićev volej na San Paolu za Đenovin bod s igračem manje (VIDEO)

0
facebook.com/genoaCFCofficial
Lazovićev volej u Napulju

Nekadađnji Zvezdin krilni napadač, koji se nedavno posle pet godina vratio u reprezentaciju, postigao efektan gol protiv Napolija (1:1) u pretposlednjem meču 31. kola italijanskog prvenstva.

Kada je Đenova u 28. minutu ostala s igračem manje, jer je zbog pogibeljnog starta isključen njen vezista Stefano Sturaro, a pogotovo pošto je domaćin poveo preko Drisa Mertensa šest minuta kasnije, činilo se da će Napoli da ostvari sigurnu pobedu. Rasplet je ipak bio drugačiji pa vicešampion, drugoplasirani, sada ima i 20 bodova manje od prvaka Juventusa, koji u subotu, kao gost Spala, i matematički može da stavi osmu uzastopnu titulu u vitrine osam kola pre kraja Serije A.

View this post on Instagram

#Mertens 34’ 1-0 #Napoli

A post shared by Posting All Live Goals ? (@futbolhdgoals) on

Domaćinu je račune pomrsio Lazović (28) u trećem minutu nadoknade u prvom delu meča, budući da je sudija utrošio vreme i da pomoću VAR-a utvrdi da li je prekršaj Sturara bio za crveni karton. Izjednačujućem pogotku prethodio je dugačak korak Kristijana Kuamea iz Obale Slonovače, kojim je osvajao teren ispred Napolijevog šesnaesterca, a zatim upotrebljiv centaršut Makedonca Gorana Pandeva. Lazović ga je dočekao pribrano prateći let lopte, a kada je ona i preletela alžirskog levog beka Gulama, volejom ju je smestio u suprotni ugao pored grčkog golmana Orestisa Karnezisa.

View this post on Instagram

#Lazovic 45+3’ ? #Geona 1 – 1

A post shared by Posting All Live Goals ? (@futbolhdgoals) on

Njemu je to treći pogodak u Seriji A ove sezone. Mrežu je pogodio i u pobedama s 3:1 protiv Atalante u Đenovi i Empolija u gostima.

Istaknimo i da se Mertens sa 104 gola u svim takmičenjima poravnao na četvrtom mestu večne liste Napolijevih strelaca s Urugvajcem Edisonom Kavanijem, sada uzdanicom Pari Sen Žermena, koji je pod Vezuvom igrao tri sezone. Mertens (31), koji je u Napoli došao kada je Kavani prešao na Park prinčeva (leto 2013), može da dostigne i predratnog italijanskog igrača paragvajskog porekla Atilu Salustra, koji je na trećem mestu sa 108 pogodaka u 11 sezona.

U poslednjoj utakmici kola Bolonja večeras dočekuje poslednjeplasirani Kjevo, koji se seli u niži rang. Timu na čijoj je klupi Siniša Mihajlović to je prilika da izađe iz opasne zone, mada će borbu za opstanak voditi do samog kraja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here