LDP: Podneta prijava protiv Delića

0
U prijavi, koju je podneo potpredsednik LDP Nebojša Ranđelović, stranka od Agencije traži da utvrdi da li je bilo zloupotrebe i pokrene postupak za izricanje prekršajnih sankcija.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Inače u četvrtak je u Skupštini Srbije, Čedomir Jovanović, izneo informaciju o tome da je poslanik Božidar Delić koristio skupštinska kola u stranačkoj kampanji.

Ranđelović je ukazao da prekršajna odgovornost Delića podrazumeva izricanje novčane kazne, kao i mogućnost izricanja zaštitne mere zabrane odgovornom licu da vrši određene poslove u trajanju do jedne godine.

U obrazloženju podnete prijave stoji da je Delić u sredu, 3. marta službenim skupštinskim vozilom otišao za Negotin i selo Salaš, da bi učetvovao u predizbornim aktivnostima SNS čiji je visoki funkcioner.

Ranđelović je naveo da je poslanik naprednjaka, između ostalih stranačkih aktivnosti, tog dana putovao u Negotin, kako bi učestvovao u televizijskoj emisiji "Tv folk disk".

 

Vozio se službenim autom. Božidar Delić

Delić je, napisano je u prijavi, kao državni funkcioner, korišćenjem službenog vozila u stranačke svrhe prekrašio odredbu koja propisuje da se javni resursi ne mogu koristiti za promociju političkih stranaka.

Kako je rekao Karadžić, kršenje Zakona najčešće je činjeno zbog kraćeg razmaka u emitovanju reklama od dozvoljenog, većih minutaža u satu od propisanog, kraćih blokova TV prodaje od dopuštenih, kao i zbog neobeležavanja reklamnih blokova.

On je objasnio da je protiv svake TV kuće podneta samo jedna prijava i da se maksimalan iznos kazne, ukoliko sud odluči da je prekršen Zakon, može kretati do dva milina dinara.

"Ne želimo da budemo represivna institucija, već ovo radimo u interesu građana i zbog toga da bi TV stanice počele da striktno poštuju Zakon o oglašavanju", objasnio je Karadžić i najavio da će od sledećeg meseca početi kontrola i regionalnih i gradskih televizija.

On očekuje da novac od prvih kazni bude predat kao pomoć regionalnim emiterima, koji posluju u izuzetno teškim uslovima.

Karadžić je istakao i da će RRA nastaviti bespoštednu borbu protiv piratskog emitovanja programa, kako bi se ono potpuno iskorenilo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here