Le Pen: Mrzim savremenu umetnost i rep muziku

0

Rep muzika ima obmanjujući zvuk: Žan-Mari Le Pen

"Vrlo sam neprijateljski raspoložen prema savremenoj umetnosti uopšte a rep muzika predstavlja varvarski napad za moje uši. Ta muzika ima obmanjujući zvuk a reči su samo psovke", ocenio Le Pen.

 

Ekstremni desničar je rekao da je poznavalac muzike i podsetio da je osnovao muzičku izdavačku kuću s bivšim oficirom nacističke divizije Vafen Š-a Leonom Gotjeom, kada je bio poražen na parlamentarnim izborima 1962. godine.

 

Le Pen je rekao da voli da sluša govore generala Šarla de Gola i francuskog socijalističkog predsednika Fransoaa Miterana ali i vojne marševe i govore oficira Vafen Š-a, divizije nastale od Zaštitnog odreda koji su predstavljali ličnu stražu Adolfa Hitlera, poznate po fanatizmu, surovosti i beskrupuloznosti.

 

Francuski političar je dodao da voli patriotske pesme a ponekad sluša i govore raznih Rimokatoličkih poglavara.

 

Le Pen je bio predsednički kandidat na izborima 2007. godine, a stranka koju sada vodi njegova ćerka Marin, sve je popularnija u Francuskoj.

 

Le Pen se inače protivi Evropskoj uniji i usredsređuje se na francusku tradicionalnu kulturu i visoku stopu nezaposlenosti. Zalaže se za ograničeno doseljavanje stranaca u Francusku, veća ulaganja u odbranu, cenzuru kulture i uvođenje smrtne kazne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here