Led uništava zelenilo u Boru

0

Led oštetio stabla: Brojna stabla su prepolovljena, po travnjacima su razbacane grane a drvoredi su "desetkovani" (Foto: Ilustracija)
 

– Procenjuje se da su slojevi leda, koji su se prethodnih dana nahvatali na stablima u Boru, oštetili više od pedeset odsto zelenila u gradu. Pojedina stabla su toliko uništena da će morati da se poseku i umesto njih zasade nova, dok će ostala, sa manjim oštećenjima krošnje, biti oblikovana, rečeno je agenciji Beta u Javnom komunalnom preduzeću "3. oktobar" u Boru.

 

"Najveća oštećenja pretrpeli su breze, javori, platani i bagrem. U glavnim ulicama – Moše Pijade i Nikole Pašića desetkovan je javor, a na ulazu u Bor, duž Zelenog bulevara, teška oštećenja pretrpeli su platani", rekao je jedan od radnika ovog preduzeća.

 

Direktor "3. oktobra" Dalibor Orsovanović kazao je da će neka stabla koja su oštećena biti potrebno orezati, a na mestima gde su stabla bukvalno prepolovljena, biće zasađena nova.

 

Borani su, uprkos stogodišnjem zagađenju iz pogona RTB Bor ponosni na bogato zelenilo. Grad krase stabla stara i do pola veka ali ona su sada pretrpela najveća oštećenja. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here