Pixabay.com
Foto: Ilustracija

U Srbiji je jutros u 6 sati najhladnije bilo na Kopaoniku, gde je izmereno minus 11 stepeni Celzijusa, dok je na Crnom Vrhu bilo minus sedam, a na Zlatiboru i u Sjenici minus 6 stepeni.

Najtopliji su Negotin i Loznica sa 2 stepena, naveo je RHMZ.

U Beogradu je u 6 sati izmereno nula stepeni.

Uslovi za vožnju

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače, sa temperaturama oko nultog podeljka sa kišom i susnežicom u nižim, i snegom na putevima u planinskim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U jugozapadnim, jugoistočnim i istočnim krajevima, a posebno na putevima u planinskim predelima zbog snežnih padavina i snega na putu saobraćaj se odvija usporeno, a upotreba zimskih guma i zimske opreme je obavezna.

Više padavina očekuje se na istoku i jugoistoku Srbije, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Na zimske uslove vožnje, sa mestimično ugaženim snegom na kolovozu treba računati u planinskim predelima Sjenice, Ivanjice, Valjeva, Nove Varoši, Vranja, Kruševca i Novog Pazara.

Prohodnost puteva je dobra, ali ugaženog snega na

kolovozu, visine do 5 cm ima i na putevima ka našim zimski centrima: Kopaoniku, Goču, Tari, Divčibarama i Staroj Planini.

Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci na izlasku iz zemlje zadržavaju se pet sata.

Teretnjaci na Horgošu čekaju sat i po, a na Kelebiji jedan sat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here