Proslavljeni košarkaš Čarls Barkli imao je samo reči hvale za Nikolu Jokića.

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Los Anđeles Lejkersa 105:103 u drugoj utakmici finala Zapada.

Jokić je utakmicu završio sa 30 poena, šest skokova i devet asistencija.

– Morate da saosećate sa “Džokerom” čoveče. Taj dečko je dao sve od sebe kako bi njegova ekipa pobedila… On nije hteo da dopusti da izgube večeras, ali… – rekao je Barkli na početku studija emisije “Inside the NBA” sa Kenijem Smitom, Šekilom O’Nilom i Ernijem Džonsonom.

Jokić je u završnici meča postigao 11 poena zaredom, ali ni to nije pomoglo Denveru da savlada Lejkerse.

– Taj čovek, taj “Džoker”… 11 poena zaredom. On je pokušavao da svojom voljom natera ekipu da pobedi. Nagetse bezrezervno poštujem, ali biće teško vratiti se iz ovoga.

Barkli i kolege su analizirali poslednji napad u kojem su zaključili da je Denver igrao odbranu u kojoj su sve preuzimali, a da je Plamli pomislio da će Lebron da napravi blok za Dejvisa, pa je mislio da će Džeremi Grent preuzeti “Obrvu” a da će on ostati na Džejmsu.

 

To se nije desilo, pa je Plamli ostao “zakucan” na Džejmsu, kao i Grent, a do Dejvisa je sa malim zakašnjenjem uspeo da dotrči Jokić.

– On je toliko dobar. To čak nije bio ni čovek kojeg je trebalo da čuva, ali je uspeo da ga isprati. Jednostavno to je bio bolji napad (od odbrane) – rekao je Barkli o poslednjem napadu na utakmici.

Na kraju analize Barkli se ponovo dotakao igre srpskog centra.

– Skidam kapu “Džokeru”. Nadam se da Amerika koristi šansu i vidi koliko je on dobar igrač. Da uradite to što je on uradio. Imao je sjajne asistencije, (na kraju utakmice) je ispred sebe imao člana najbolje defanzivne petorke i pomislio: “Potreban nam je koš. Entoni Dejvis, koliko god da si ti dobar – ja ću da igram sa tobom u reketu”.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here