Legendi u čast

0

Brojni pevači i muzičari nisu zaboravili Novicu Uroševića, kompozitora, pevača i tvorca mnogih hitova, koji je preminuo 2009. godine. U znak sećanja na njega, u Požarevcu će se 2. septembra održati besplatan koncert na gradskom trgu, na kome će učestvovati brojni njegovi saradnici. Događaj je inicirao harmonikaš i kompozitor Novica Nikolić Patalo, zajedno sa Petrom Crnobrnjom, novinarom Televizije SAT.
– Odavno imam želju da se u znak sećanja na našeg Noleta okupe njegovi saradnici i da održimo koncert. Najzad će se to i realizovati, zahvaljujući razumevanju i agilnosti Aleksandra Đokića, načelnika Braničevskog upravnog okruga i ljudi iz Turističke organizacije Požarevca. Naime, svi znaju da se u našem gradu tradicionalno održavaju Ljubičevske konjičke igre, kao i Požarevački karneval. Ove godine karneval je zakazan za poslednji vikend avgusta, a Igre će biti prvog septembarskog vikenda. U sklopu pratećih manifestacija, a između ova dva dešavanja u našem gradu, održaće se dobrotvorni koncert posvećen Novici Uroševiću – kaže Patalo.
Novica Nikolić je, kao i Urošević, rođen u selu Drmno kraj Požarevca.
– Nole je sarađivao sa pola estrade. Zalagao se za mnoge pevače i pomogao im da se proslave i izgrade karijeru koju sada imaju, zapevaju hitove koje im je on napisao. Pošto su se svi učesnici odrekli honorara, dogovorili smo se sa organizatorima da će oni preuzeti na sebe izradu Noletove biste, koja će na Dan oslobođenja Požarevca, 15. oktobra, biti svečano postavljena u centru Drmna. Porodica Urošević je upoznata sa svim detaljima i uključena u sve ovo, a do sada su svoje učešće na koncertu potvrdili: Era Ojdanić, Mitar Mirić, Ćana, Vera Matović, Zorica Marković, Šaban Šaulić i drugi. Šerif Konjević nam se sam javio pošto je čuo od Jasmina Muharemovića za našu ideju – rekao je Novica Nikolić Patalo.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here