Lekarima na dušu smrt bebe

0

Reuters
Foto: Ilustracija

Oni su podneli krivičnu prijavu, žalili se republičkoj zdravstvenoj inspekciji i Lekarskoj komori Srbije, tražili intervenciju rukovodstva Opšte bolnice, ali kako kažu, protiv nezavisnih lekara još ništa nije preduzeto.

– Uništili su nas. Zbog neznanja i nemara izgubili smo dete. Lidija je jedva spasena u Kragujevcu i više neće moći da rađa. Prolazimo kroz pakao pokušavajući da isteramo pravdu, ali svuda nailazimo na otpor, najviše u Opštoj bolnici koja bi trebalo da prva reaguje i zabrani nesavesnim lekarima da rade – kaže Almin Hazirović.

U tužilaštvu kažu da njihova krivična i prijava inspenkciji Ministarstva zdravlja još miruje, jer se čekaju rezultati veštačenja. Hazirovići pričaju da u bolnici brane lekare i optužuju njih. Od Lekarske komore Srbije dobili su obaveštenje da će protiv dr Ajše Hajrović i dr Muamera Škrijelja pred Sudom časti biti pokrenut diciplinski postupak. Veruju da je to dobar znak koji im daje nadu da će u Srbiji ipak dočekati pravdu.

Zabrana rada

Iz Opšte bolnice je saopšteno da je dr Muameru Škrijelju zabranjen ulazak u porodilište i salu za operacije. Oni navode da ne mogu ništa više da preduzmu dok specijalne komisije koje je formiralo Ministarstvo zdravlja ne daju svoje mišljenje, a državni organi utvrde da li je bilo propusta lekara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here