Lekovi za Doboj

0

I deca pomagala pakovanje u Bernu
 

Štefan Lanz, iz organizacije Medikamenti za sve ("Medikamentern für alle") je nedavno kontaktirao Konzulat Republike Srbije u Cirihu i ponudio humanitarnu pomoć u raznovrsnom sanitetskom materijalu dovoljnu da se napune dva šlepera.

 

Vredne članice iz Dibendorfa
 

Dobio je informaciju i prionuo na posao. Već proteklog vikenda jedan šleper sa sanitetskim materijalom je utovaren i krenuo put Srbije, a drugi u ponedeljak uveče i dok čitate ove redove verovatno je stigao na odredište.

 

Simon Delenbah (levo)

Svesrdnu podršku u utovaru robe pružili su momci iz grupe JU-Rok for lajv iz Badena.

I u Bernu svoju pomoć u KUD "Karađorđe" gde je sabirni centar za ovaj grad, odneo je veliki prijatelj srpskog naroda Simon Delenbać zaposlen u Državnom sekretarijatu za privredu.

– Zadivljen sam humanošću, koju pokazaju mladi folkloraši i sa kakvom ljubavlju i entuzijazmom prikupljaju pomoć za svoj narod. Ja takođe volim Srbe i uvek kad je potrebno pomažem i činiću to kad god za to bude potrebe – veli Simon koji se ponudio KUD "Karađorđu" – Šenenverd da snosi i deo troškova za tranSPORT robe drugog šlepera koji se šalje za Doboj.

 

Koncert u Bazelu

U Bazelu se u subotu 30. maja sa početkom u 20 sati, u organizaciji KUD "Kikac", održava humanitrani koncert ( Rhypark, Mülhauserstr. 17), sa koga će sav prihod biti upućen u humanitarne svrhe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here