Postradalima od srca

0

Inicirali akciju: Dušan Tišma i Dejan Đuzić
 

– Mnogi su zaslužni, ali Dušan i Milica Tišma su je i inicirali i najviše doprineli da se ona realizuje – kaže za "Vesti" predsednica humanitarnog fonda "Sveti Sava" Vesna Milivojević.

 

Zadovoljna: Predsednica fonda Vesna Milivojević

Pored njih zahvaljujem se i svima koji su pomogli i doprineli da se prikupi dosta robe ali i novca – dodaje Vesna.

– Uvek smo pomagali kad je bilo najteže, i sada to radimo a činićemo to dokle god to bude potrebno i koliko budemo mogli – poručuje Dušan Tišma.

Na pismo koje je SKS uputio švajcarskom ambasadoru Žan-Danijel Ruhu u Beogradu da pozove sunarodnike u Švajcarskoj da se odazovu pomoći za nastradale od poplave u Srbiji, ambasador se odmah oglasio i rekao da će pomoći sve što je u njegovoj moći i da je potom Švajcarska kao prvu pomoć ulatila 50.000 franaka Crvenom krstu za nabavku najpotrebnijih sredstva za prvu pomoć.

 

Dan kasnije je Švajcarska izdvojila 500.000 franaka i poslala ekipu od 12 ljudi u poplavljena područja, kao i da su se i švajcarske kompanije koje posluju u Srbiji uključile u pružanju pomoći.

 

 

Najveći donator "Swisscom"

Najveći donator za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj je kompanija Snjišcom sa 500.000 franaka, švajcarska fondacija "Glückskette "(lanac sreće) je prikupila do sada 727.200 franaka.

Predsednik Saveza srpskih folkloraša Nenad Milenković kaže da su mnogi članovi ovog Saveza odmah počeli sa prikupljanjem humanitarne pomoći.

 

Glavni organizator je bio Blagoje Nikolić, a pomoć je poslata u Obrenovac, Svilajnac, Ćupriju, Šamac i Doboj.

– Sloga i saradnja u Savezu bila je na zavodnim nivou. Folkloraši su na svim punktovima bili jedinstveni i pomagali su jedni drugima. Veliki deo društva poput Zavičaja – Vintertur i Sloga Cirih su pomoć nosili direktno u crkvu – rekao je Milenković i dodao da će kasnije biti i novca za ljude koji su stradali od poplava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here