EPA/Malton Dibra
Plaža u Albaniji

Albanija je od pandemije postala hit letnja destinacija za Srbe, najviše zbog povoljnih cena i otvorenih granica. Ove godine očekuje se da će cene aranžmana ipak porasti za oko 20 odsto.

– Sve najave iz Albanije govore da će se popustiti mere tokom letnje sezone. S druge strane, to je nova turistička destinacija, otvoreno je mnogo novih hotela, ranije je više bilo promotivnih cena. Takođe, oni imaju ograničeni broj kapaciteta a kada imate povećano interesovanje drugih – ove godine su se u tržišnu trku za Albaniju uključili Nemci sa velikim turoperaterima, Poljska, ali i druge mnogoljudne zemlje, onda je logično povećanje cena. Trenutno je to oko 20 odsto, ali verujem da će biti i objekata koji će biti na nivou prošle godine, tako da to umereno pomeranje cena može, do početka sezone, da bude do 10 odsto – rekao je nedavno Aleksandar Seničić, direktor YUTA.

Cene privatnog smeštaja, koji je prošle godine mogao da se nađe i za 20 evra, možda je još rano procenjivati, ali neke agencije su već izbacile svoje ponude za srpskim turistima omiljena mesta na albanskom primorju.

Sedam noćenja na Draču, polupansion u hotelu sa tri zvezdice, preko Eurotursa u junu može da bude i 161 evro po osobi uz sopstveni prevoz. Uz autobuski prevoz isti aranžman je 201 evro. U Ksamilu sedam noćenja može da vas izađe 75 evra (uz prevoz 135 evra), dok je najniža varijanta za Sarandu 103 evra – za sedam noćenja s doručkom u četvorokrevetnoj sobi (163 uz autobuski prevoz).

Najniže cene aranžmana za Albaniju preko Felix travela su 169 evra za Drač, 149 za Ksamil, 179 za Sarandu, a “u igri” je i Vlora, od 179 evra.

Preko Filip travela hotelski smeštaj u Draču je od 85 evra dnevno za dvoje u hotelu s četiri zvezdice na obali mora, a Sole Azur ima varijantu i za hotele od 18 evra dnevno po osobi, bar na startu sezone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here