Lider prorusa na Istoku Ukrajine: U ofanzivi smo, nećemo pregovore!

0

Reuters/S.K.
Zaharčenko: Naša strana više neće napraviti nijedan pokušaj oko primirja
 

Aleksandar Zaharčenko je izjavio da bi njegove snage mogle da povrate granice regiona Donjecka. Pobunjenici, inače, kontrolišu grad Donjeck.

– Naša strana više neće napraviti nijedan pokušaj oko primirja. Kijev ne shvata da mi možemo da delujemo na tri fronta istovremeno – istakao je Zaharčenko, a prenosi agencija Ria novosti.

Može razmena zarobljenika

On je naveo da neće biti više nikakvih primirja, niti ikakvih rotacija. Kako je dodao, biće razmene zarobljenika.

Ministri inostranih poslova Nemačke, Francuske, Rusije i Ukrajine pozvali su na "prekid neprijateljstava" na istoku Ukrajine u zajedničkom saopštenju.

– Ministri pozivaju sve strane da prekinu neprijateljstva i povuku teško naoružanje do linije utvrđene sporazumima iz Minska iz septembra prošle godine, navodi se u saopštenju usvojenom posle njihovog sastanka u sredu, u Berlinu.

Licemerni Zapad optužuje Ruse, a šalje svoje vojnike

Dok Kijev i Zapad optužuju Moskvu da šalje svoje vojnike na istok Ukrajine, i da pojačava slanje naoružanja, iz samoproglašene Donjecke Republike stižu poruke da je na aerodromu u Donjecku pronađeno nekoliko poginulih u NATO uniformama.

NATO je više puta ponovio da su ruske trupe na području istočne Ukrajine, nakon čega je Alijansa započela brojne vežbe u baltičkim zemljama, s ciljem pomoći, kako navode, svojim saveznicima na istoku Evrope, pred ruskom pretnjom.

Navode da Rusija u ljudstvu i naoružanju pomaže rusko stanovništvo u Ukrajini, Moskva je više puta odbacila.

Nedavno je, u obraćanju javnosti, ruski šef diplomatije Sergej Lavrov naveo da za takve tvrdnje ne postoje dokazi i pozvao one koji ih iznose da pokažu činjenice i to što pričaju i dokažu.

Kremlj smatra da je u pitanju igra Zapada sa ciljem da se zbaci predsednik Rusije Vladimir Putin, za šta se, kako navode, koristi ukrajinska kriza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here