Tanjug

Lidl želi da se “oprosti” od prodaje cigareta i svih ostalih duvanskih proizvoda u Danskoj. U Holandiji će prodaja duvanskih proizvoda u supermarketima biti potpuno zabranjena od 2024.

Do kraja 2028. svi duvanski proizvodi nestaće iz poslovnica diskonta u toj skandinavskoj zemlji, objavio je Lidl Danske.

S polica Lidla već se uklanja petina kutija cigareta, prenosi Fenix Magazin.

Prva radnja bez duvana otvoriće se u Hjeringu u četvrtak, a sve druge novootvorene prodavnice neće prodavati duvan.

Danska je prošle godine najavila da želi da odgoji generaciju bez dima i planira opštu zabranu prodaje cigareta za određena godišta.

Novi Zeland već je krenuo sličnim putem. Na Novom Zelandu duvan se više ne sme prodavati osobama rođenim 1. maja 2009. ili kasnije.

Inicijativa je važan korak na putu ka budućnosti bez duvanskog dima, objasnio je jedan od inicijatora, iz kompanije Lidl.

32 COMMENTS

  1. Nista novo, po Nemačkoj imas Aldi, Peny i masu drugih koji ne prodaju duvanske proizvode. Ovo je zlocin protiv jednog dela ljudi, sloboda i demokratija nikad nisu bili na nizoj lestvici. Ja ako želim svesno da se trujem za svoje pare ne vidim u cemu je problem.

  2. @Milan
    Iz tvog komentara je jasno da ne vidiš u čemu je problem.Ti sa svojom upaljenom cigaretom si problem!

  3. Brinu se za naše zdravlje. Ograničavaju upotrebu i povećavaju cenu cigareta ali ne zabranjuju proizvodnju. Ograničavaju brzinu na putevima a prave sve brže i jače automobile. Električni automobili zbog manjeg zagađenja. Ne i tenkovi i balističke rakete, nosači aviona.

  4. Nisam pusac ali ima mnooogo vecih zagadjivaca od cigareta tj nikotina, krenite od toga koliko nam je sam vazduh zagadjen…

  5. Прва земља која је имала зелено светло за траву и остало. Е сад се ваља вратити здравом животу…

  6. Solite pamet sa Lidlom a svaki coel koi je deo zivota lroveo na ger podricju i koi i danas tu zivi zna da je Lidl uadnja rupa na svirali po pitanju kvaliteta
    Dolazi pocetak diktature. Evropa i sad su najgluplji naj fuj za zivot
    Ebropski i amer politicari se rugaju Rusima. Svi bolje zive od njih. UZALUD SU ONI NAFURANI USA I EU PARLAMENT

  7. Svet je ispušio,
    Još samo da se pikavac ugasi,
    Al još tinja i red bi bio da se zapali i izazove požar širih razmera,
    Dok ovi koji donose zakone proizvode duvan,Narode puši i ćuti dok te potpuno ne ugase🙉🙉

  8. Lidl_Prevaranti !
    Jedina prodavnica gde je cena IZNAD artikla;
    Najatraktivnije artikle koji su udarni na reklama iznesu 3 do 5 komada ujutru u 8 h;
    Ne označavaju etiketu LIDL + !
    A izgovor im je da ih mušterije obore…..

  9. Ja nisam pusac, ali ne razumem zasto su im cigarete glavni problem? ! Pusac ne ugrozava zivot drugog coveka. Niti ga bije, niti ga zlostavlja, nisi ugrozava saobraćaj i ucesnike saobraćaja. Mnogi veci i opasniji problem je alkohol, koji ostaje redovno u prodaji i koji se slobodno reklamira.

  10. Непродаја цигарета је врхунац морала, уљудности и очувања чистоће од пушача

  11. Koliko godina unazad nikome nije smetalo i pusaci nisu bili opasnost po nikog.. sad ispadose najveca opasnost na svetu. To sto nas truju svim i svacim pocev od vazduha, preko zagadjene vode, hrane pune otrovnih i kancerogenih supstanci to nije prblem. Pusenje je nista spram svega sto nabrojah.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here