MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Iznenađenje u Litvaniji! Naredni protivnik Partizana na domaćem parketu u Evrokupu, ekipa Lijetkabelisa poražena je neočekivano od strane Hamburg Tauersa u veoma interesantnom meču. Nemci su sjajnom, napadačkom košarkom u završnih deset minuta došli do velike pobede – 96:100.

Kako je krenuo ovaj susret, delovalo je da ćemo videti barem 200 poena, na kraju nismo ni bili previše daleko od te granice. I jedni i drugi bili su šuterski izuzetno raspoloženi, pogađali su u visokim procentima i odbrana je bila gotovo nepostojeća kategorija, ali se sve koliko-toliko stabilizovalo u drugoj i trećoj četvrtini.

Ispostaviće se da je to daleko više odgovaralo ekipi Hamburga koja je dominirala u prvoj i poslednjoj deonici kada smo i videli daleko veći broj poena. Upravo u tim momentima, nemački tim koji je izgubio od Partizana u prvom kolu je stekao i presudnu prednost na ovom meču.

Lijetkabelis je na ulasku u završnih deset minuta stigao i do prednosti protiv Tauersa, ali je gostujući sastav tada došao do serije od 22:7 kojom je preokrenuo i prelomio susret u svoju korist, a potom slavio debitantsku pobedu u Evrokupu. Doduše, uz dosta muka, jer je meč ušao u penal završnicu.

To znači da Lijetkabelis ne dolazi u Beograd u dobrom raspoloženju. Ekipa koju sa klupe predvodi Nenad Čanak, a za koju nastupaju Nikola Radičević i Đorđe Gagić, kao i Gediminas Orelik (koji je igrao za Sparse iz Sarajeva prošle sezone) tako je propustila lepu priliku da u prestonicu Srbije doputuje sa skorom 3-1.

Najefikasniji u timu iz Litvanije bio je upravo prošlosezonski igrač iz ABA 2 lige, pošto je Orelik ubacio čak 31 poen, ali je promašio dva važna bacanja u završnici. Gagić je dao 13 poena, koliko je imao i Radičević uz 12 asistencija i dabl-dabl. Kod Nemaca, istakao se Lukas Majzner sa 20 poena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here