youtube.com/Novo jutro
Miodrag Linta

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta saopštio je da je krajem jula u kampu Jezera-Lovišća na ostrvu Murteru u Hrvatskoj oštećeno šest vozila sa srpskim tablicama.

– Navedana vozila su izgrebana u jednom danu što pokazuje da je postojala smišljena namera – naveo je Linta u saopštenju i najoštrije osudio takvo vandalsko ponašanje.

On ocenjuje i da je u pitanju jedan u nizu organizovanih napada proustaške grupe koja ima zadatak da oštećuje srpska vozila, širi strah i uzmenirenost i ugrožava bezbednost građana srpske nacionalnosti, a kako bi se poslala poruka da Srbi nisu dobrodošli u Hrvatkoj.

Linta navodi i da je prema nezvaničnim informacijama krajem jula na području od Šibenika do Zadra oštećeno oko 100 srpskih vozila. On ukazuje i da hrvatska policija ni ranije, a ni sada nije pronašla organizatore i počinioce vanadalskog ponašanja.

– To znači da Hrvatska još dugo vremena neće biti moderna i tolerantna evropska država – zaključio je Linta, saopštio je Savez Srba iz regiona.

1 COMMENT

  1. Mrznja ih je tako daleko dovela da ne znaju da su napali svoje. Pravi Srbin ne trosi novac kod krvnika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here