commoswikipedia.org/Medija centar Beograd
Miodrag Linta

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta rekao je danas da obijanje parohijskog doma u Bjelovaru, u kojem živi sveštenik Stefan Maksimović sa svojom porodicom, šalje poruku da Srbi nisu dobrodošli i da im je je najbolje da se isele.

Linta je istakao da sveštenik Maksimović i njegova porodica, kao i preostali Srbi u Bjelovaru imaju sve veći osećaj straha, neizvesnosti i nesigurnosti, navodi se u saopštenju Saveza Srba iz regiona.

“Policija je izvršila uviđaj, ali nije realno očekivati da će pronaći počinioce i privesti ih pravdi kao što to nije učinila u slučaju ispisivanja ustaških i nacističkih simbola, i mnogih drugih vandalskih činova prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Srbima širom Hrvatske”, navodi se u saopštenju Saveza Srba iz regiona.

Savez Srba iz regiona podseća da su nepoznati počinioci su u subotu u poslepodnevnim časovima provalili u parohijski dom, isprevrtali stvari i uzeli veću količinu novca, kao i sav nakit.

Oni dodaju da se novi vandalski čin desio se samo dva meseca nakon što je crkva Svete Trojice ispisana ustaškim i nacističkim simbolima.

Apeluju na međunarodnu zajednicu da traži od hrvatskih vlasti da spreče ovakve incidente, jer nadležni organi, kako navode, ne preduzimaju konkretne korake.

1 COMMENT

  1. Treba prvo ispitati sve osumnjicene bez obzira na vjeroispovijest.Mozda bi se doslo do istine da je parohijski dom obio Linta.U mom selu takodje obijena crkva nije bio ni jedan osumnjiceni hrvat ili musliman.Istragom se doslo do istine crkvu obila Srbskinja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here