Linta: U temelju Hrvatske je ustaštvo

Vestionline, Tanjug
www.mc.rs

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta izjavio je povodom pisma koje je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poslala predsedniku SDSS Miloradu Pupovcu, da se još jednom pokazalo da Hrvatska nije zemlja mira i prosperiteta, već zemlja mržnje i netrpeljivosti, u čijem je temelju „ustaštvo“.

– Kolinda Grabar Kitarović u svom pismu nije pokazala spremnost da se javno izvini zbog niza svojih proustaških izjava, proustaškog ponašanja i ćutnje na niz proustaških manifestacija, čiji je cilj rehabilitacija ustaških zločinaca i genocidne NDH – napominje Linta, a prenosi Saveza Srba iz regiona.

Linta podseća da je predsednica Hrvatske u više navrata izrazila žaljenje što nije bila pripadnik hrvatske vojske devedesetih godina, da kontroverznog pevača Marka Perkovića Tompsona naziva svojim omiljenim pevačem, te javno govori da bi volela da bude na njegovom koncertu.

Dodaje da predsednica Hrvatske polaže cveće „ubijenim ustaškim zlocincima“ u Blajburgu, na tabli na kojoj piše „u čast i slavu poginuloj hrvatskoj vojsci“ i na kojoj se, navodi Linta, nalazi ustaški grb.

Kao posebno spornu, Linta vidi slikanje hrvatske predsednice sa ustaškom zastavom u Kanadi, te dodaje da je prilikom svoje zvanične posete Argentini izjavila da je ponosna na sve Hrvate koji su stigli u Argentinu nakon Drugog svetskog rata, od kojih su, ističe Linta, velika većina bili ratni zločinci – Ante Pavelić, Dinko Šakić, Eugen Kvaternik, Ivo Rojnica i dr…

2 KOMENTARA

    • Vlado, Srbi su vekovima branili danasnju hrvatsku, od najezde Turaka, Talijana, Austrougara, dok ste im vi bili sluge. Citaj malo istoriju, a ne dnevne novine.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime