Čelnici kluba sa Banovog brda potpisali si novi četvorogodišnji ugovor sa 49-godišnjim stručnjakom koji je u junu preuzeo ekipu posle odlaska Sima Krunića i pokazao da je bio odličan izbor za šefa struke “brđana”.

 

Veselinović je u kvalifikacijama za Ligu Evrope eliminisao Banants, da bi ispao od Moldea, a u Superligi ima pet pobeda i samo jedan poraz i jasno je da će se klub ponovo boriti za izlazak na evro-scenu.

Pre dolaska u Čukarički, Veselinović je u dva navrata vodio Vojvodinu, bio je trener i u Spartaku, a karijeru je počeo u litvanskoj Suduvi, gde je radio 18 meseci.

– Slušajući direktora, padaju mi na pamet reči našeg velikana Vladete Jerotića da je mnogo lepo kada je čovek stvaralac i ima fantaziju, odnosno ideju, kad ima viziju. Da, nije u srpskom fudbalu ovakva praksa, ali voleo bih da ovo bude učestalije, da mogu kolege da rade i ostvaruju svoje ideje. Ja nisam čovek koji voli da živi i radi u komforu, što manje morate da se zadovoljavate komfornim situacijama u ovom poslu. A mir dolazi iz ispunjenja svojih ideja, ako ih igrači u klubu prihvate, ali ovde je ključna reč ‘odgovornost’. Ja sam zaista ponosan na sve ove ljude, rekao sam da je velika strast i energija. Odgovornost je ključna reč i ako se tako budemo ponašali, svi ćemo biti na dobrom putu – rekao je on.

Trener se nadovezao na priču o planovima kluba, rekavši da je promocija mladih uz rezultate smernica.

– Ali, u ovom poslu imate dugoročne i tekuće planove. Uz promociju igrača koji dolaze iz omladinskog sistema, želimo dobre rezultate jer oni prave pobednike i donose pobednički mentalitet. Mladost nosi i karakterističnu igru, želimo da Čukarički bude poznat na kom god stadionu da igra. Mi treba da se potrudimo, ne samo rečima, nego i delima. Imamo nekoliko igrača na kaljenju, a oni i dalje učestvuju u trenažnom procesu, sa starijim igračima se privikavaju na zahteve u seniorskom fudbalu. Rezultati svakako treba da budu važni, lično sam čovek koji ne voli da gubi ni kad igra klikere, tako da mislim da su to sve procesi koje treba da obavljamo. Imamo ideju, stvaralaštvo i vizija, da ne ponavljam te izraze, da ih ne trošim – rekao je Veselinović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here