J. Gajeskov
Dogovor kuću gradi: Prota Nenad i starešina hrama, otac Aleksandar

Kao što smo ranije najavili, hram Svetog Luke u Liverpulu dobija crkveni hor zalaganjem oca Nenada Đurašinovića. Prvi korak učinjen je na praznik Svete Trojice kad je otac Nenad, pored dosadašnjih pojaca u pevnici, privukao još nekoliko talentovanih osoba, a svi zajedno svojim pevanjem dali posebnu čar svetoj liturgiji.

Imajući u vidu ogromno iskustvo prote Nenada Đurašinovića, crkveni odbor sa svojim sveštenikom, ocem Aleksandrom Milutinovićem, poverio je ocu Nenadu da osnuje hor koji je potreban ovoj našoj svetinji, imajući u vidu da postaje pravi magnet za mnoge od hiljade vernika i Srba koji žive u ovom delu Sidneja.

– Misionarska parohija Sveti Luka u Liverpulu, Bogu hvala, sve više napreduje. Gradnja hrama se bliži kraju i uskoro se očekuju bogosluženja. Zna se da je blagoljepije bogosluženja veoma važno, pa smo rešili da osnujemo hor i umetničku grupu koja će služiti u obeležavanju velikih događaja i praznika – kaže za „Vesti” otac Nenad i nastavlja: – Kako bismo mogli da izaberemo kvalitetnije učesnike, svake nedelje počev od 14. juna ove godine posle svete liturgije vršiće se audicija. Svako ko želi da se priključi moći će da nađe svoje mesto – kaže naš sagovornik.

Pitamo oca Nenada na koga se može osloniti u ostvarenju ove lepe i korisne zamisli.

– Pevači, pojci, svirači na instrumentima, dobri govornici i recitatori… svako od  vas ko je zainteresovan, bez obzira na godine starosti, više je nego dobro došao. Kad se izvrši audicija, po dogovoru, počinjemo sa radom – kaže prota Đurašinović.

Praznik

U nedelju 14. juna naša sveta Crkva slavi svetog prepodobnog Justina Ćelijskog i Petrovske poklade, razlog više da svi oni koji žele da se priključe aktivnostima pri ovoj našoj svetinji dođu toga dana i jave ocu Nenadu.

Misionarska parohija Svetog apostola i jevanđeliste Luke nalazi se na adresi 75 Flowerdale Rd u Liverpulu, gde ste uvek dobrodošli.

1 COMMENT

  1. Trebate angazovati nastavnika muzike iz Srbije koji ce vjezbati i rukovoditi horom ako zelite da to bude pravi hor i liturgija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here