“Redsi” 19. uzastopnom pobedom na svom stadionu u Premijer ligi nastavljaju da grabe ka prvoj tituli prvaka posle 1990.

Mančester junajted nije iskoristio svoje izgledne šanse. Savladan je s 2:0 golovima holandskog halfa Virdžila van Dajka u 14. minutu, pošto je na centaršut iz kornera nadskočio čuvare, i Egipćanina Mohameda Salaha u četvrtom minutu nadoknade vremena kada ga je tačnim degažmanom do sredine terena uposlio brazilski golman Alison Beker.

U prvom poluvremenu, neposredno po vođstvo s 1:0, Liverpul je dao još dva gola. Oba su opravdano poništena. U prvoj situaciji mrežu je zatresao Brazilac Roberto Firmino, ali je tome prethodio čist faul nad španskim golmanom Davidom de Heom. U skoku je prekršaj načinio Van Dajk, koji je omeo Junajtedovog vratara da uhvati loptu. U nastavku je Firmino dao lep gol. Igrači tima s Old Traforda su žučno okružili sudiju, a VAR je dao konačnu reč.

Kasnije je pogodak dao i Holanđanin Vajnaldum, ali je loptu primio u ofsajdu. De Hea je krajnjim naporom nogom odbranio šut Senegalca Sadija Manea levicom, a na drugoj strani Brazilac Pereira je bio zamalo kratak kad mu je loptu prosledio Aron Van-Bisaka.

Nemanja Matić je odigrao ceo meč za goste. Bio je solidan na sredini terena. U 8. minutu dobio je žuti karton.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here