Fudbaleri Mančester Sitija poraženi su od Čelsija na Stamford Bridžu od Čelsija sa 2:1, pa su tako Građani i zvanično predali titulu šampiona Liverpulu koji je osvojio šampionat Engleske posle 30 godina.

Ova pobeda znači da je Liverpul sedam kola pre kraja obezbedio 23 boda razlike, pa će sledećeg četvrtka na stadion Građana moći da stigne sa oreolom prvaka Engleske i odnese pehar namenjen šampionu Engelske.

Kada je reč o ovom susretu, Mančester siti je bio bolji na startu i imao šanse preko Bernarda Silve i Fernandinja, a na drugoj strani je Barkli pretio dva puta, ali bez gola.

Ipak, Mendi je neobjašnjivo reagovao, izgubio je loptu u opasnoj zoni, a Kristijan Pulišić je pokazao svoje brzinske sposobnosti, pretrčao ga, potom i pogodio gol za 1:0. Igrao se 36. minut.

 

U nastavku šansa za Mareza, ali rezultat ostaje nepromenjen do kraja poluvremena.

Mančester siti se vratio u drugom poluvremenu. Igrao se 55. minut, Kevin De Brujne je izveo slobodan udarac na najbolji mogući način, ne postoji golman koji bi ovo odbranio.

Veliku šansu propustio je Sterling par minuta kasnije, dobio je dobar pas, izašao jedan na jedan sa Kepom i pogodio – stativu! Na drugoj strani prosto neverovatno kako Pulišić nije uspeo da postigne gol, prešao je golmana Edersona, šutirao i Voker je u stilu Bate Mirkovića uklizao na gol liniji i spasio čist gol.

Onda novi gol u mreži Mančester sitija. Igrao se 76. minut kada je Abraham šutirao, Ederson odbranio, a onda i Fernandinjo igrao rukom. Nakon VAR tehnologije, sudija pokazuje na belu tačku i daje crveni karton Fernandinju. Vilijan siguran za pobedu Čelsija!

Ne samo pobedu Čelsija, nego i titulu Liverpula, prvo posle 1990. godine!

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here