EPA
Darvin Nunjez

Fudbaleri Liverpula razgalili su nešto više od 61.000 navijača na legendarnom “Enfildu”, a nemočnim “Plavcima” nije pomogao ni momak koji je ne tako davno stajao na golu Čukaričkog.

Srpski golman Đorđe Petrović bio je ubedljivo najbolji igrač Čelsija u besanoj noći na “Enfildu”.

“Crveni” su u meču 22. kola Premijer lige slavili sa 4:1 i tako sačuvali pet bodova više od Mančester Sitija (meč manje) i Arsenala, dok je ekipa iz Londona prekinula niz od tri pobede i tek je deseta na tabeli sa 31 bodom.

Dvadesetčetvorogodišnji srpski čuvar mreže je zaustavio udarac Darvina Nunjeza sa 11 metara u 45+2 minutu, imao je sijaset odbrana, a Liverpul neverovatnih 28 udaraca! Čelsi je zabeležio ukupno sedam šuteva, od toga tri u okvir gola.

Domaći su poveli u 23. minutu golom Dioga Žote, a 20-godišnji Konor Bredli je u 39. minutu verovatno ispunio životni san postigavši prvi pogodak u dresu giganta iz Liverpula.

Petrović je, kao što smo već konstatovali, u finišu prvog poluvremena zaustavio šut Nunjeza sa 11 metara, ali ni to nije prodrmalo njegove saigrače.

Mađar Dominik Soboslaj je u 65. minutu po treći put matirao goste sa “Stamford Bridža”, a počasni gol za Čelsi upisao je Kritofer Nkunku koji se posle pet propuštenih mečeva zbog povrede vratio u tim. Goleadu je zaključio Luis Diaz u 79. minutu.

Petrović je bio ubedljivo najbolji igrač Čelsija, a prvi odlazak na „Enfild“ sigurno će dugo pamtiti…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here