Printscreen/Youtube
Ljupko Petrović

Trenerska legenda fudbalskog kluba Crvena zvezda, Ljupko Petrović (76) u bolnici je u indukovanoj komi. On je, naime, u četvrtak izazvao saobraćajnu nesreću na obilaznici oko Beograda vozeći u pogrešnom smeru, a potom je doživeo lakši pa teži moždani udar, kao posledicu šoka koji je pretrpeo.

Zdravstveno stanje poznatog stručnjaka je stabilno, ali lekari nisu spremni da daju prognozu njegovog oporavka.

– Ljupka poznajem privatno, a bio je i naš pacijent, radili smo mu neka ispitivanja. Pogodilo me to što mu se dogodilo. Koliko znam, stabilno je, što je ohrabrujuće, ali ne možemo više od toga da kažemo. Kod oštećenja mozga princip lečenja je produžavanje kome, jer onda su najmanje potrebe moždanih funkcija, za kiseonikom i slično. On je trenutno u indukovanoj komi. Moram biti realan: prognoza je neizvesna. Najkritičnijih je bilo prvih 48 sati, a on se za sada drži odlično – rekao je kardiohirurg Miljko Ristić.

Petrović je u karijeri vodio dvadesetak klubova, a najveći uspeh mu je naslov evropskog prvaka sa Crvenom zvezdom iz 1991. godine.

Iako u 77. godini, Ljupko Petrović je bio radno angažovan. Poslednju sezonu priveo je kraju u Bugarskoj, kao sportski direktor drugoligaša Liteksa. Pre pet dana najavio je selidbu u Afriku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here