Tanjug
Zlatibor Lončar

U kovid bolnicama u Srbiji ima dovoljno slobodnih mesta da prime sve pacijente zaražene koronavirusom, kojima je potrebno bolničko lečenje, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da više nema potrebe za premeštanjem pacijenata iz jedne zdravstvene ustanove u drugu.

Lončar je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da se smanjuje broj pregleda u kovid ambulantama i pritisak na sve zdravstvene ustanove.

– Kakve ćemo brojeve imati, zavisi od našeg ponašanja. Ovim smo dokazali da kada se ponašamo disciplinovanije i primenjujemo mere, možemo da dođemo do boljih rezultata – rekao je Lončar.

Strategija za Beograd je da prve iz kovid sistema, čim se za to ukaže prilika, izađu Institut za dermatovenerologiju i Institut za reumatologiju i ortopedija “Banjica”.

– Svesni smo koliko pacijenata čeka na kožnog lekara, reumatologa, ortopeda. KCS u ovom momentu prima sve te pacijente – naglasio je Lončar.

Ministar je naveo da se neće žuriti sa vraćanjem kovid bolnica u redovno stanje, kao i da se neće zatvarati kovid ambulante, ali da će se u njima smanjiti broj zdravstvenih radnika, kako bi mogli da iskoriste odmor.

– Moramo odmoriti ljude, jer ne znamo šta će biti u narednim danima – rekao je Lončar.

On je dodao da se neće čekati da se kovid bolnice potpuno isprazne, da bi se vratile u normalan režim rada, već da će parcijalno vraćati delove bolnica u pređašnje stanje, kako se ti delovi praznili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here