EPA

Rusija verovatno uklanja nuklearne bojeve glave sa zastarelih nuklearnih krstarećih raketa i ispaljuje rakete bez bojevih glava na Ukrajinu, tvrdi vojna obaveštajna agencija Velike Britanije.

“Fotografije pokazuju olupinu oborene krstareće rakete AS-15, razvijene osamdesetih godina prošlog veka, isključivo pravljene u sklopu nuklearnog sistema. Bojeva glava je verovatno zamenjena nekim balastom”, navodi se najnovijem obaveštajnom izveštaju ministarstva, prenela je ukrajinska “Pravda”.

Britanci na Tviteru dodaju se da će “ovakav inertni sistem ipak prouzrokovati izvesnu štetu kroz kinetičku energiju rakete i nepotrošeno gorivo, ali je malo verovatno da će moći da obezbedi planiran uticaj na postavljene ciljeve”.

Rusija se gotovo sigurno nada da će takve rakete delovati kao mamac i odvratiti ukrajinsku protivvazdušnu odbranu, ocenjuju u Londonu.

“Kakve god da su namere Rusije, ova improvizacija ukazuje na stepen iscrpljenosti ruskih raketnih rezervi dugog dometa”, dodaje ministarstvo.

5 COMMENTS

  1. Sta bi u Astani i Jerevanu? Armenija nije potpisala, Kazahstan se izruguva Putinu, Tadzikistan je podozriv, Kirgistan takodjer. Samo zecija usnica ostala. Mrka kapa Putko.Mrka kapa.

  2. Ah Neso, zelje i snovi su jedno, a stvarnost je nesto drugo. Jadni su i jedni i drugi. Ko sto smo i mi ’90 tih bili jadni. Glavna literatura je bila: “Vidimo se na citulji”

    • Hahaha..Eki citam komentare i isto to se pitam…posle svih nebulaza i lazi i dalje komentarisu pirgave zlotvore..strasno je sto sirotinja gine za racun najvecih lopina ali ocito je to reality za sva vremena. A za sveznajuce komentatore pitanje koliko vojna industrija dnevno moze raketa da proizvede pa puta 270 dana, … i zasto rusi ne bi pukli atomsku da i to nije privilegija USrA, da samo oni to smeju…ocito je da ovaj rat nece bez toga ga stane jer amerima je biznis veka da rusi ginu a oni prodaju oruzje. To je jedina realnost a ovakve vesti su zvaka za seljaka uvek bile.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here