Foto: EPA/ERIK S. LESSER
Kris Midlton

Drugi najbolji igrač Milvoki Baksa Kris Midlton neće moći da pomogne svom timu u polufinalu Istočne konferencije protiv Boston Seltiksa. Njegova povreda medijalnog ligamenta kolena opisana je kao istegnuće drugog stepena, javlja dobro obavešteni novinar Šems Čaranija.

Navodi se da trenutno preti velika opasnost da Midlton neće moći da nastupi ni u eventualnom finalu Istoka, ukoliko se tim iz Viskonsina plasira u tu rundu doigravanja.

Baksi su uspešno okončali seriju prve runde protiv Čikaga sa 4-1 u pobedama, ali sada ih očekuje fantastična odbrana koju je u Seltiksima uspostavio trener Ime Udoka. Seltiksi su u prvoj rundi „počistili“ Bruklin Netse sa 4-0 u pobedama, a uspeli su da u velikoj meri neutrališu izuzetnog strelca Kevina Durenta.

Kris Midlton (30) je trostruki Ol-star, a prethodne godine sa selekcijom SAD osvojio je i olimpijsko zlato. U ligi je od 2012. godine, u prvoj sezoni bio je igrač Detroit Pistonsa, a u Baksima je od 2013. U protekloj sezoni je kao starter na 66 utakmica prosečno ubacivao 20,1 poen, uz po 5,4 skokova i asistencija.

U drugom polufinalu Istoka Majami Hit čeka pobednika serije Filadelfija – Toronto, a tim Doka Riversa ima prednost 3-2.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here