Youtube/RTV Podrinje Loznica
Dijamantska plaketa: Ljubinko Đokić i Ivana Rodić

Loznica je dobitnik Dijamantske plakete Šampion solidarnosti za uspešno učešće i najveći broj davalaca krvi u prošlogodišnjoj zimskoj i letnjoj kampanji koju dodeljuje Institut za transfuziju krvi Srbije. Uz ocenu da najveće zasluge pripadaju dobrovoljnim davaocima, odnosno građanima Loznice priznanje je Ljubinku Đokiću, pomoćniku gradonačelnika uručila Ivana Rodić, predstavnica Instituta. Loznica je, prema njenim rečima, među šest najuspešnijih gradova i opština koje su se izdvojile u dve prošlogodišnje kampanje, što je izuzetan rezultat.

– Organizovati akcije dobrovoljnog davanja krvi i obezbediti dovoljne rezerve za potrebe zdravstvenih ustanova je veliki je problem otkad je nastupila pandemija kovida – istakla je Rodić i poželela Lozničanima da nastave s dobrovoljnim davanjem krvi.

Đokić je u ime Grada zahvalio, pre svega dobrovoljnim davaocima krvi, Crvenom krst i Institutu za transfuziju krvi uz napomenu da Loznici ostaje da i dalje rad na promociji dobrovoljnog davalaštva krvi.

– Ovo je lep uspeh imajući u vidu da traje kovid, a da se broj dobrovoljnih davalaca krvi povećao za 20 odsto i među njima je najviše mladih – rekao je on.

Loznica je, podsetimo, i prošlog februara dobila Dijamantsku plaketu Šampion solidarnosti za najveći broj davalaca krvi u zimskoj i letnjoj kampanji 2020. godine.