Youtube
Milan Mladenović

Konkurs za ovogodišnju nagradu “Milan Mladenović” koja se dodeljuje za najbolju pesmu u zemljama bivše Jugoslavije otvoren je od danas, saopštila je Zadužbina koja nosi ime nekadašnjeg frontmena rok grupe Ekatarina Velika (EKV).

Ovogodišnji konkurs održava se pod sloganom „Prijavi svoju stvar“, a otvoren je do 31. maja, dodaje se u saopštenju.

Pravo da konkurišu za nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina.

Pravila, uslovi i detalji oko načina prijave mogu se pronaći na sajtu Zadužbine (milanmladenovic.com).

Nagrada „Milan Mladenović“ je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Mladenovićevoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja.

O dobitniku nagrade ove godine odlučivaće regionalni žiri u sastavu: Anja Rupel (Slovenija), Dubravko Jagatić (Hrvatska), Maks Juričić (Hrvatska), Nikola Vranjković (Srbija), Svetlana Đolović (Srbija).

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine „Milana Mladenovića“, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano sa 3.000 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here