Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Ukrajina je već u potpunosti realizovala svoj deo obaveza kako bi u junu počela pregovore o pristupanju Evropskoj uniji, izjavio je danas predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

– Kao i u svakoj prethodnoj fazi integracije sa Evropskom unijom, mnogo zavisi od naše aktivnosti – rekao je Zelenski u večerašnjem video-obraćanju, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, Ukrajina je već u potpunosti ispunila svoj deo obaveza da bi u junu počela pristupne pregovore.

– Radimo tako da ne dođe do kašnjenja i nesporazuma sa EU. Sve detalje, sve korake, sve aspekte komunikacije – pripremamo zajedno sa našim međunarodnim timom – naglasio je ukrajinski lider.

Zelenski je naglasio da Ukrajina ove godine treba da zadrži situaciju i ostvari nove ciljeve u svakom od strateških pravaca.

Zauzvrat, „Evropska unija, stvarni početak pregovora, naše približavanje je jedan od ovih pravaca“, naglasio je on.

Evropski savet je 14. decembra 2023. odlučio da otvori pregovore o pristupanju EU sa Ukrajinom i Moldavijom.

4 COMMENTS

  1. Ovaj covek jos samnja o EU i NATO shvati jednom dasi samo marioneta Amerikei EU pokusaj da spasis svoj Narod dok nije kasno.

  2. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here