Odigrane su utakmice četvrtog kola u grupama E, F, G i H. Fudbaleri Barselone i Slavije iz Praga, odnosno Zenita i Lajpciga otvorili su četvrto kolo grupne faze Lige šampiona.

 

Izabranici Ernestea Valverdea još jednom su razočarali i pitanje je koliko će se još dugo španski stručnjak zadržati na klupi katalonskog tima. Slavija je odigrala sjajnu utakmicu, svih devedeset minuta igrali su disciplinovano i Barselona nije uspevala da pronađe put do mreže.

Fudbaleri Lajpciga pobedili su na gostovanju Zenit iz Sankt Peterburga 2:0, u četvrtom kolu Lige šampiona.

Nemački predstavnik odigrao je sjajnu utakmicu u Rusiji i potpuno zasluženo dolazi do velika tri boda.

Lajpcig sada ima devet bodova, pet više od Zenita na dva kola do kraja grupne faze.

Na Stamford bridžu viđeno je mnoštvo golova, Ajaks je dominirao na Stamford bridžu i na poluvremenu vodo 3:1 protiv Čelsija. Poveli su u drugom minutu – mreža Čelsija zatresla prvi put nakon gužve u šesnaestercu i slobodnog udarca koji je izveo Kvinsi Promes, a loptu je nesrećno u mrežu sproveoo Tami Ejbraham. Uzvratili su Plavci nepuna dva minuta kasnije sa bele tačke, a meč je nastavljen u sjajnom ritmu.

Promes je u 20. minutu u gol pretvorio odličnu asistenciju Zijeha čiji je potez iz 35. minuta već je apsolutni hit na društvenim mrežama.

Zijeh je sjajno izveo “skraćeni” korner, Kepa Arizabalaga je loptu odbio rukama, ali je ona udarila u stativu, pogodlia ga u lice u ušla u gol za 3:1.

Ajaks se nije zaustavio ni u drugom poluvremenu pa je u 55. minutu bilo 4:1, a u strelce se upisao Doni van de Bek. Zijehu pišemo još jednu asistenciju i podatak da je na devet od poslednjih 12 utakmica u Ligi šampiona Zijeh učestvovao u 10 golova – dao je četiri gola i upisao šest asistencija.

Nije se predavao tim Franka Lamparda i u 63. minutu je smanjio domaćin na 4:2. Sjajan gol postigao je Cezar Aspilikveta.

Od 68. minuta Ajaks je ostao sa igračem manje nakon što je Dejli Blind dobio drugi žuti karton.

Ali, muke gostiju ni tu se nisu završile. Samo minut nakon Blinda teren je morao da napusti i Džoel Veltman koji je rukom igrao u šesnaestercu, a kada je sudija pokazao na belu tačku igrač Ajaksa je dobio i drugi žuti karton.

U 71. minutu Žoržinjo je penal pretvorio u gol i smanjio na 4:3.

Brojčanu nadmoć je Čelsi iskoristio za samo tri minuta i golom Risa Džejmsa došao do izjednačenja. Džejms je u igru ušao na poluvremenu umesto Markosa Alonsa.

Izgledalo je da ćemo u 74. minutu videti potpuni preokret Plavaca, ali je nakon pregledavanja snimka sudija poništio gol Aspilikvete.

Preokret je viđen u duelu Borusije Dortmund i Intera. Milioneri su na kraju slavili 3:2, a do preokreta su došli u drugom poluvremenu kada su stigli i prestigli vođstvo Intera od 2:0.

Nakon samo pet minuta igre Inter je poveo golom Lautara Martineza. Argentinac je tako postao prvi igrač Intera koji je postigao gol na tri vezana meča Lige šampiona još od 2010. kada je to uspeo Samjuel Eto.

Na odmor su Italijani otišli sa dva gola prednosti jer je mrežu domaćih u 40. minutu zatresao Matijas Vekino.

Tek što je počelo drugo poluvreme, igrao se 51. minut. Borusija je prepolovila zaostatak. Gol je postigao Ahraf Hakimi na dodavanje Marija Gecea.

Džulijan Brant je u 64. minutu prošao kroz odbranu Itera, prevario golmana i pogodio za izjednačenje.

Hakimi je u 77. minutu izrastao u heroja Milionera novim golom za vođstvo domaćih 3:2.

Fudbaleri Liverpula slavili su na Enfildu protiv Genka 2:1 i tako uz treću pobedu preuzeli prvo mesto u Grupi E ispred Napolija koji sada ima bod manje pred gostovanje Redsima.

Rezultati:

Barselona – Slavija 0:0

Zenit – Lajpcig 0:2 (0:1)

Čelsi – Ajaks 4:4 (1:3)

Valensija – Lil 4:1 (0:1)

Olimpik Lion – Benfika 3:1 (2:0)

Borusija Dortmund – Inter 3:2 (0:2)

Napoli – Salcburg 1:1 (1:1)

Liverpul – Genk 2:1 (1:1)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here